Om

Jag har sedan väldigt ung ålder alltid varit intresserad av alla typer av djur men hund och katt har varit det som tagit mitt fokus. Efter djurlinjen på gymnasiet och en massa äventyr med allt från djurparksdjur, hemlösa hundar i Grekland, hundstallet i Stockholm, egna hundar och hunddagis så köpte jag min första border collie och strax därefter började jag förstå att lantbruksdjuren med vallhundarnas hjälp var något jag ville satsa på.

När border collie’n Lass kom in i bilden så tog allt en väldans fart. När hon var drygt 18 månader gammal så åkte jag över till Skottland och jobbade hos http://www.mosse.se för att lära mig så mycket som möjligt kring allt som har med vallning att göra, samt får och andra djur. Och vilka upplevelser, både där jag var samt att jag hjälpte till extra hos grannar runtomkring. Tillsammans började jag och Lass fatta vad vi höll på med. Till slut var pengarna slut och jobb söktes vilket gjorde att jag hamnade hos familjen Sand http://www.sandborder.no, där jag jobbade ytterligare 2,5 år. Totalt 5 år utomlands med hur mycket fårarbete som helst samt tränande av unga bordercollies gjorde att jag blev om ännu mer taggad på idén att ha en egen gård i framtiden och här är jag nu.

Familjen, med far Fyhr i spetsen, har gjort detta möjligt och denna familjegård är i uppstart. Jag ska driva mitt företag med fåruppfödning samt vallhundsträning m.m. och familjen ska ha en plats att spendera lediga dagar på. Win win!

Utöver vallning och border collies så har mycket av min erfarenhet av hund jobbats fram med olika kurser, utbildningar och arbeten. Jag arbetade i nästan 7 år på ett hundcenter i centrala Stockholm där vi hade som fokus att få in hundarna i en stabil hundgrupp. Vi var ett av de dagis i området med bäst rykte vad gällde motion och lugn inomhusmiljö. Under dom åren byggdes intresset fram för att lära ut vardagslydnad och jag började med privatlektioner för att hjälpa till med alla vardagliga problem hundägare har.

Mina egna hundar har jag genom åren tränat i allt från spår, sök, lydnad, agility och räddningsarbete. Tricks av alla det slag har jag lärt in på tidigare hundar medan mina hundar nu mest kan vardagens viktigaste kommandon och vallningen såklart. Jag brinner för en fungerande vardag och även om jag kan hjälpa till med annan inlärning så är vardagsproblem mitt största fokus som hundtränare!

Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp!
Alex med gäng

%d bloggare gillar detta: